KUNSTGRAS ONDERHOUD?

3 TIPS OF LAAT HET HEESTERS KUNSTGRAS DOEN!

Hoe je jouw kunstgras mooi houdt

Waarom onderhoud belangrijk is?

Ondanks dat kunstgras een onderhoudsarm product is, is het wel belangrijk om het op zijn tijd te voorzien van onderhoud. Na een tijdje, vooral in de herfst- en wintermaanden zullen er veel bladeren en takken op het kunstgras liggen. Dit kan de groei van onkruid stimuleren. Het is daarom van belang om dit met enige regelmaat te verwijderen. Dit kan met behulp van een bezem, bladblazer of plastic tuinhark.

Het is mogelijk om het onderhoud zelf te doen middels de juiste stappen, maar Heesters Kunstgras kan dit ook voor jou doen. Hieronder staan de 3 stappen uitgeschreven!

STAP 1

SCHOONMAKEN

Bij de onderhoudswerkzaamheden starten we met het schoonmaken van de kunstgrasmat. Dit doen we met behulp van een borstelmachine. Hierdoor wordt ook het eventuele onkruid verwijderd.

Zelf aan de slag?

Pluk het onkruid uit het kunstgras of borstel met een harde bezem het mos los. Lukt dit niet? Neem dan gerust contact met ons op. 

STAP 2 

SCHOONBLAZEN

Na het borstelen ligt al het vuil los op de kunstgrasmat. Door de mat schoon te blazen, verwijderen we het vuil van de mat. Het vuil kan verwerkt worden in de omgeving of kan worden afgevoerd.

Zelf aan de slag?

Met behulp van een bladblazer kun je het vuil van de mat blazen. Heb je geen bladblazer? Gebruik dan een harde bezem of hark. 

STAP 3

INZANDEN

Als laatste wordt de mat opnieuw ingezand. Dit voorkomt verdere slijtage aan de mat en blijven de vezels overeind. Na het onderhoud kan de mat weer jaren mee! Het is een fabeltje dat kunstgras jaarlijks ingestrooid moet worden. Wij raden het alleen aan om dit na onderhoudwerkzaamheden te doen. 

Zelf aan de slag?

Voor deze stap is het belangrijk om instrooizand te gebruiken wat geschikt is voor kunstgras. Deze hebben wij op voorraad. Strooi het zand lichtjes in en veeg het in met een harde bezem. Wij adviseren om 2 tot 5kg per m2 te rekenen. 

Offerte aanvraag onderhoud